Artikler etter kategorier








Gode råd for et vellykket selskap

Her finner du også tips og relevant informasjon hvordan arrangere et vellykket arrangement eller fest.

Tips til dekking med glass

shutterstock_243307744 720pix

Det er flere måter å plassere glasset. Det mest vanlige i Norge er at de står i en rad over tallrekkene, og at man drikker av dem fra høyre til venstre med vannglasset lengst til høyre. Ved dekking skal da rødvinsglass plasseres rett i midten av kuverten og de ??andre glassen i følgende rekkefølge fra høyre: vannglass, hvitvinsglass, rødvinsglass, portvinsglass. Serveres det sherry til suppen, kommer dette glasset i mellom vannglasset og hvitvinsglass, hvis du ønsker komplett oppsett med glass.

Les mer >>

shutterstock_259440104 720pix

Fingermat

Mange starter gjerne selskapet med litt fingermat. Server det gjerne på fat spredt i lokalet - det kan for mange være en "ice breaker" slik at gjestene blir bedre kjent før man setter seg til bords. Serveres gjerne sammen med et glass champagne eller litt vin/øl. Fingermaten kan forberedes i god før selskapet og er også dekorative. Ha gjerne fingermaten på små kjeks eller mørkt brød i biter, da er det litt mer mettende.

Les mer >>

Flagg

Når kan man flagge?

Vil man pynte utenfor selskaplokalet sitt med flagg er det noen enkle regler å følge. I den lyse årstiden mellom 1. mars og 31. oktober kan man heise flagget kl. 8 om morgenen. Flagget skal fires ved solnedgang, men ikke senere enn kl. 21.

Les mer >>

shutterstock_243452500 720pix

Tips til drikke til festen

Skal du invitere til en fest? Å finne ut hvilken drikke man skal servere til fest er ikke alltid lett. Nedenfor har vi listet forskjellige ting som kan være bra å tenke på og noen forskjellige drinker.

Les mer >>

Bordskikk 720

Bordskikk

Ikke alle vet på hvilken side men har borddamen sin. I Skandinavia sitter borddamen alltid til høyre. Borddamen skal alltid sette seg først, og kavaleren trekker gjerne ut stolen for henne, men dytter den aldri tilbake. Mens man sitter til bords er det normalt at kavaleren passer på at borddamen har noe i glasset, gjerne også noe på tallerkenen om det er tilgjengelig. Snakk og lytt til borddamen - vis interesse for henne.

Les mer >>

Bryllups klaer

Hvordan kle seg til et bryllup

Her er det først og fremst viktig at man ikke skal konkurrere med bruden og brudgommen. Bruden er dagens hovedperson og det skal ingen ta fra henne. Bruden er ofte kledd i en hvit kjole eventuelt i en annen lys nyanse, derfor bør de kvinnelige gjestene unngå så lyse farger at det blir likt bruden. Sort skal man også unngå, i hvert fall som eneste farge. Hvis det er et kirkebryllup, skal skuldrene være tildekket i kirken. Forøvrig skal man kle seg etter det antrekk som er beskrevet på invitasjonen.

Les mer >>

tale

Hvordan holde den perfekte festtalen

Din store fest krever en vel formulerte festtale med dine personlige budskaper og poenger. Morsom underholdende, intens, alvorlig eller emosjonelle, men først og fremst skal din tale være godt forberedt og personlig. De fleste av oss trenger å forberede og øve for å få frem de poengene vi ønsker i talen.. Selskapslokaler.no gir deg 10 tips om hvordan du forfatter og organiserer en festtale som vil imponere dine forventningsfulle gjester:

Les mer >>

shutterstock_16364344 720pix

Hvorfor ikke ha en fest med tema?

En måte å forsterke stemningen på festen er å holde en fest med et tema. Det finnes mye å velge mellom. Du kan velge noe historisk, et sted, en farge, og med bare et ord og la gjestene tolke det fritt.

Les mer >>

shutterstock_244633720 720pix

Snacks

En klassiker som passer for de fleste fester. Husk at noen (du?) skal rydde opp etter festen, så å unngå visse varianter av snacks kan være smart. Snacks med skall eller kjerner fører ofte til at avfallet kastes eller plasseres på de rareste steder.

Les mer >>

shutterstock_304707743 720pix

Hvordan servere champagne?

Som all vin bør Champagne og musserende viner serveres ved riktig temperatur, mellom 8 og 10 grader.

Les mer >>

shutterstock_212641318 720pix

Tips til dekking med bestikk

Bestikket som skal benyttes først plasseres lengst vekk fra tallerkenen. Man spiser med bestikket ytterst først og deretter innover mot tallerkene. Som regel blir det da en liten forrettskniv som havner lengst høyre, og en liten forrett gaffel som plasseres lengst til venstre. Serveres det en suppe legges skjeen innenfor forrettskniven på høyre side. Den har da ingen tilsvarende til venstre. Følges suppen opp av en fiskerett dekkes det med en fiskekniv innenfor suppeskjeen til høyre og en fiskegaffel innenfor forrettsgaffelen. Nærmest tallerken kommer det bestikket man spiser hovedretten med

Les mer >>